Ha nem szereted a krémleveseket, de szereted az avokádót. Ha szereted az avokádó krémlevest, de most kipróbálnál valami mást. Ha nem szereted a hideg gyümölcsleveseket, de szereted a zöldségleveseket.
Akkor beleszerethetsz ebbe a zöldséges húsleves alapon elkészített avokádó levesbe, aminek a chili és a metélőhagyma adja meg a kellemes, pikáns ízét. Egyszerűsége mellett variálhatósága is vonzzóvá teszi.
Az avokádó dícsérete
Az avokádó a XVI. századi spanyol hódítóknak köszönheti európai ismertségét, de mi magyarok csak az elmúlt években fedezhettük fel. A magyarországi gasztro pályafutását a Quacamole-nak köszönheti, de a jótékony egészségügyi hatásáról is ismert afordiziákumot már levesként, salátaként, pástétomként is kipróbálták a vállalkozóbb kedvű magyar háziasszonyok.
Lenyűgöző statisztikát tudhat magáénak. V itaminból 11, ásványi anyagból 17 található meg benne. Kitűnő antioxidáns, A, B1-, B2-, B3-, B6-, B6-,C-, és E-vitamint tartalmaz, valamint káliumot, kalciumot, nátriumot, magnéziumot, foszfort és vasat is. Egészségügyi hatása meggyőző. Orvosolja a depressziót, levertséget, fáradtságot. Jó hatással van az emésztésre, és jót tesz a csontjainknak is. Mivel luténben gazdag, az emberi retinának is hasonló szolgálatokat tesz. A gyümölcs fogyasztása tehát megóvhat a hályog kialakulásától és egyéb, a látással kapcsolatos degeneratív betegségekkel szemben is hatásos."
Utolsó kommentek